H7S loading time seems very long... Can it be reduced?

jppineau
Posts: 4
Joined: Tue Sep 26, 2017 6:55 pm

H7S loading time seems very long... Can it be reduced?

Postby jppineau » Fri Sep 27, 2019 9:03 pm

Hello, it is pretty quiet here... The website's forum is flooded with running shoes commentary as of now. Nevertheless, I have a question... I have a fairly potent system in the studio with 64G, 4 SSDs etc. Is it normal to wait almost 90 seconds to get the sample list loaded? Is there a way to accelerate or alleviate the process?

I just hope someone will read..
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 165
Joined: Thu Jul 21, 2016 8:59 am

Re: H7S loading time seems very long... Can it be reduced?

Postby admin » Mon Oct 28, 2019 12:15 pm

jppineau wrote:Hello, it is pretty quiet here... The website's forum is flooded with running shoes commentary as of now. Nevertheless, I have a question... I have a fairly potent system in the studio with 64G, 4 SSDs etc. Is it normal to wait almost 90 seconds to get the sample list loaded? Is there a way to accelerate or alleviate the process?

I just hope someone will read..

Hi:

Normally, Heavier7Strings should finish loading samples in several seconds if you put samples in a SSD drive. Please ensure you really put the samples in a SSD drive.

You can view file C:\Users\(your name)\AppData\Roaming\ThreeBodyTech\Heavier7Strings\SamplePath.txt to verify the actually using sample path.

In apple, it is /Users/(your name)/Library/ThreeBodyTech/Heavier7Strings/SamplePath.txt.
jppineau
Posts: 4
Joined: Tue Sep 26, 2017 6:55 pm

Re: H7S loading time seems very long... Can it be reduced?

Postby jppineau » Fri Jun 26, 2020 5:13 am

Long time no see. I had to go thru your Facebook page at the time of this post to get some quicker answer... Nevertheless, the thing is loading at snail pace. I just took the habit to ignore it. I had a better result when I set MS Defender to ignore the sample folder, as it is a known issue with some libraries (don't know why...) and I saved about 20 seconds, but I am still way over a minute to load the library and YES, all my system was on SSDs with fast RAM and so on, as expressed in the initial post. If something other than a antivirus live scan is interfering, I cannot get it. As far as I can see, my post has been read by over 2000 users. Would I be you, I'd consider this as a major issue. :)

So, if someone has a real clue about this, please let me know.

Return to “Questions”