[Bug] Palm mute not working when using some chords 0.o it's So weird

User avatar
rosesbyrosex
Posts: 50
Joined: Tue Sep 05, 2017 3:28 pm

[Bug] Palm mute not working when using some chords 0.o it's So weird

Postby rosesbyrosex » Sun Dec 10, 2017 6:36 am

Like everyday i was making some metal songs, and realized that palm mute was not triggering by velocity on the chords chords GDGB and CEG so i made a new Guitar pro project to test them and yes there is the bug with that two chords, it seems to work well with fifth chords, but not with more complex chords.

I made two Tests and highlithed in blue the chords that are not working , also made videos to make it easier to explain, the midi files used on the test are attached the end of the post.

https://www.youtube.com/watch?v=A6qog2Z ... e=youtu.be

Image

https://www.youtube.com/watch?v=5ZL57oe ... e=youtu.be

Image

As you can see on the videos all chords have 72 as velocity, and no matter how low the velocity is , the palmutes don't trigger on these chords.
Attachments
Tests.zip
Midi Test 1 + Test 2
(615 Bytes) Downloaded 42 times
Last edited by rosesbyrosex on Mon Apr 30, 2018 1:54 am, edited 1 time in total.
jiandingzhe
Posts: 62
Joined: Thu Jul 21, 2016 9:28 am

Re: Palm mute not working when using some chords 0.o it's So weird

Postby jiandingzhe » Mon Dec 11, 2017 6:08 am

We have reproduced this issue and working on finding the reason of it. Thanks for your posting, and we will fix it in next update, within one or two weeks.

Return to “Questions”